Logo
Egbert Jonkers

Op de randen van onze samenleving, de plaatsen, de situaties waar menselijke controle en/of beheersing is losgelaten ontstaan allerlei processen. De omgeving waarin het object is geplaatst ontwikkelt. De aanwezige vegetatie groeit en er ontstaat nieuw leven. Maar ook het object zelf ontwikkeld. "Alles wat is samengesteld vervalt en vergaat, ook wij mensen”.
Dit klinkt misschien negatief, pessimistisch en eindig. Maar is dit wel zo?
Moet niet alles zijn beloop hebben? Is menselijke beheersing en controle wel houdbaar?
Moet niet alles uiteindelijk vergaan en dienen als humus voor het nieuwe, voor verdere ontwikkeling? Voor de ontwikkeling die altijd zal doorgaan. Oud en nieuw volgen elkaar op, begin- en eindeloos.

Egbert Jonkers is conceptueel kunstenaar en onderdeel van Brise Suave.
Zijn kunstzinnig onderzoek richt zich op het gebied tussen oud en nieuw. De plaats waar de ziel, de schoonheid van de natuur, of beter, de natuurlijke processen, de ruimte en tijd hebben.
Met zijn fotografie en installaties wil hij zijn publiek wakker maken en laten zien dat onze vergankelijkheid en sterfelijkheid onderdeel is van een eeuwig transformatie proces. We zijn (vooral in de westerse wereld) zo in strijd met onze eigen sterfelijkheid dat het op een paradoxale manier ons leven in zijn greep heeft. Hij wil zijn publiek attenderen op deze strijd en door ook de schoonheid van vergankelijkheid te benadrukken hen laten zien dat vergankelijkheid bij het leven hoort en niet afgewezen hoeft te worden.

Voor meer informatie over Egbert en een online portfolio verwijzen we je door naar www.egbertjonkers.com.