Logo
Jaargroep

De kunstgroep is een opleidingsgroep van 9 bijeenkomsten waarin je aan de hand van het bespreken en onderlinge discussie je (amateur)kunstenaarschap tot bloei brengt. De kunstgroep vindt altijd plaats op een zaterdag en start om 10 uur ’s ochtends. Naast het bespreken van de werkzaamheden leggen we ook een belangrijke theoretische basis op grond waarvan de deelnemer kritisch naar zijn/haar eigen werk kan kijken en zijn/haar ontwikkelingen onder de loep kan nemen.
De theorie zal verschillende onderdelen omvatten zoals kunstbeschouwing, -filosofie en -geschiedenis.

Deze kunstgroep is uniek omdat er gefocust wordt op de ontwikkeling van jouw persoonlijke interesses en je leert hoe je dit zo goed mogelijk in je werk naar voren kunt laten komen. De techniek staat niet op de voorgrond maar juist de boodschap die je over wil dragen aan je publiek. Wanneer dit nog niet helder is zullen we samen toewerken naar het uitkristalliseren van je persoonlijke onderwerp.

Belangrijk is dat je tijdens het werken niet vergeet om ook nog aan het werk te zijn. Een veelgemaakte valkuil van kunstenaars is om hun werk te willen rationaliseren. Het kan zijn dat de kunstenaar dan blijft hangen in het denken over kunst in plaats van het maken van kunst. Zeker als beginnend kunstenaar is het belangrijk om bezig te blijven. Het beschouwen van je werk en overdenken doen we samen tijdens de bijeenkomsten.

Door onder elkaar te discussiëren leer je jezelf een nieuwe houding aan door naar je werk te kijken. Waarom doe je iets? Wat wil je met je werk zeggen? Komt dit ook naar voren? Et cetera.
Kunst is een manier om wat jou bezighoudt naar buiten te brengen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je het ook tentoonstelt.

Instroom is door het jaar heen mogelijk en start met een voorgesprek.

Data kunstgroep 2018
20 januari
17 februari
17 maart
14 april
12 mei
9 juni
13 oktober
10 november
8 december