Logo
LandschapswerkWanneer je werkelijk aanwezig bent in het landschap, weerspiegelt het landschap wie je bent. Dat luidkeels zingende roodborstje, die afgebroken tak die lijkt op een verscheurd torso, het mos dat als groene sterren onder een ijzig wateroppervlak straalt. Net zoals dat ene muziekstuk of liedje op de radio dat je onverwachts tot tranen brengt omdat het resoneert met een deel van jou, zo resoneert het landschap op een onbewuste laag.

 

Als je je zintuigen openstelt, zal je merken dat die modderpoel waar je instapt je leven is en dat die mooie plek waar je van droomt altijd onbereikbaar blijft door een diepe sloot. De dingen die jou opvallen in het landschap doen dat omdat je ze (her)kent. Ze zijn deel van jou. Tijdens deze vorm van landschapsmeditatie gebruik je het landschap om jezelf te leren kennen. Je begint op diepere lagen te voelen, je werkelijke motivatie borrelt omhoog, maar je komt ook je barrières, pijn en verdriet tegen.Je gaat contact aan met het landschap en jezelf dat zijn afspiegeling heeft in het dagelijks leven. Tijdens het landschapswerk onderga je een proces van zelfonderzoek en transformatie naar je werkelijke motivatie, levensvreugde en het wegnemen van barrières.


 

Door met aandacht aanwezig te zijn in het landschap, via persoonlijke opdrachten en door je te openen voor wat je met je zintuigen ervaart ontstaat ruimte om (opnieuw) te ontdekken wat werkelijk belangrijk voor je is. Zo kun je bewustere keuzes gaan maken en anders in je leven, je relaties en je werk komen te staan.

 In april 2018 is er een vierdaagse "Landschapswerk en meditatie” in het Drents-Friese Wold. Deze vierdaagse heeft de vorm van een retraite en is voor individuen die landschapsmeditatie willen gebruiken om zichzelf te leren kennen. We starten woensdagavond zodat we vier volle dagen in het landschap kunnen zijn, 's avonds vinden er nabesprekingen plaats. Zelfonderzoek wordt bemoeilijkt door jezelf af te leiden met electronica en boeken. We vragen je daarom om deze thuis te laten. Het opleidingsweekend is inclusief verblijf en maaltijden.Landschapswerk als methode is 30 jaar geleden ontwikkeld en verfijnd door Bert Jonkers en zijn vriend Jan Boswijk. Zij hebben sindsdien veel verschillende groepen gedaan, zowel samen als los van elkaar en veel mensen op deze manier begeleidt. Vrijwel alle landschapsgroepen die in Nederland gegeven worden stammen in de verte van deze methode af.


Werk je in de zorg- of therapiesector? Dan kun je deze vierdaagse gebruiken als een introductie cursus om landschapsmeditatie te gaan gebruiken met je klanten. Landschapswerk leer je door het te ondergaan, hierom is het ook mogelijk om deel te nemen aan cursus zonder ervaring op het gebied van meditatie en/of hulpverlening. In dit geval gebruik je de tijd onder andere om bekend te worden met meditatie en de waarde hiervan in de begeleiding van mensen.


Tijdens de vierdaagse onderga je zelf deze mooie manier van zelfonderzoek en ervaar je hoe je toekomstige cliënten landschapswerk zullen beleven en pik je wat dingen op om te gebruiken in je werk. De ervaring komt op de eerste plaats en waar nodig wordt dit aangevuld en ondersteund door theorie. 


Data:

25 april 18:30 uur

tot

29 april 17:00 uurHet is mogelijk om gratis een informatiefolder aan te vragen, mail hiervoor naar info@brisesuave.com of bel naar 06-41787281.

therapie boeddhisme bezinning balans rust psycholoog rust spirituele mindfulness